Varför testa och analysera?

Idag tränar vi mer än någonsin förr - Sverige är ett land som ligger i topp i världen när vi räknar samman alla motionärer som på ett eller annat sätt rör på sig för att må bra, förbättra sin styrka, kondition och/ eller rörlighet.  Just konditionsidrotter som löpning och cykling är otroligt populära och tävlingar blir ofta fullbokade långt innan start. 

Det är vetenskapligt bevisat att träning över tid för med sig enormt många fördelar, och det är inte bara din fysiska kropp som tränas när du t ex springer eller cyklar, utan även hjärnan växer och stimuleras.

Men - tyvärr är det många på ett eller annat sätt skadar sig när de tränar, framförallt löpning är särskilt utsatt, då du bär din kroppsvikt hela tiden under utövandet. Cykling och längdskidor är mer förskonat från skador, men även här förekommer det såklart olika typer av problem. Oavsett - det är tråkigt att vara skadad, rehabilitering tar oftast lång tid och många ger upp och slutar med träning.

Många av dessa skador och andra typer av problem kan undvikas med bättre kunskap om träning och om sin egen kropp - och det är här tester och analyser kommer in. Genom att utvärdera din kropps status med jämna intervall blir du medveten om dina svagheter och kan korrigera dessa innan skadan blir ett faktum - t ex påverkar svag höft ditt löpsteg genom att du inte orkar hålla upp din överkropp, vilket försämrar löpdynamiken och ger en ökad trötthet - allt detta utöver en ökad skaderisk.

Genom att boka en tid på Konditionskontoret kan vi tillsammans skapa bra förutsättningar för en långsiktig träningsplan som minskar risken för skador.
Träningsplanen tas fram m h a olika tester och analyser, vi utvärderar och korrigerar vartefter du utvecklas och förbättras och dina framsteg är tydliga och visuella.

Vem vänder sig Konditionskontoret till?

 • Till dig som är nybörjare, eller hålla uppe med träning länge som som vill komma igång igen
 • Till dig som är motionär men som upplever att du inte utvecklas längre - eller inte tycker det är roligt med träning längre...
 • Till dig som vill genomföra ett lopp men behöver stöd, råd och tips om träningsupplägg
 • Till dig som får ont när du springer, cyklar eller utövar ngn annan konditionsidrott
 • Till dig som behöver stöd i en pågående rehabilitering

Däremot så kommer jag inte ta emot dig som är elitsatsande - av den enkla anledningen att detta kräver en annan typ av tränare med annan utbildning.
Inte heller kommer jag gå vidare med dig som har skador som behöver "fixas till" av idrottsläkare eller naprapat e dyl då dessa annars kan förvärras om inte rätt åtgärd sätts in. Däremot är jag gärna med och hjälper dig på vägen tillbaka, med rehabiliteringen, som stöd och motivator.

Tidsbokning, tjänster och priser

För att boka tid, klicka på länkknappen ovan.
På bokningssidan finner du även info om priser för enskilda pass
Vid intresse av träningspaket kontakta Bengt - se nedan för ett förmånligt erbjudande!
För närvarande erbjuder jag följande tjänster;

 • Allmän rådgivning
  • Oftast ett första möte för dig som vill komma igång där vi går igenom dina förutsättningar och mål framåt med träningen. Eller så är du osäker på hur du ska komma vidare i din träning och behöver tips, råd
 • Löpanalys
  • Du blir filmad på löpband eller utomhus och därefter kikar vi tillsammans på filmen. Du kommer få se vilka svagheter som finns och vad som bör förbättras - samt förslag på övningar som stärker upp dina svaga sidor.
 • Tröskeltest
  • Ett mycket bra test för dig som vill veta dina pulszoner för att komma igång med pulsbaserad träning.
  • Efter testet är det sedan lätt att skapa ett personligt anpassat träningsprogram.
 • VO2Max test
  • Maximal syretagningsförmåga, eller kräktest som jag kallar det.  Du får reda på din maxpuls, vilket är ett annat sätt att räkna ut sina pulszoner.
 • Träning - med PT
  • I detta pass så kommer du helt enkelt för att träna på Konditionskontoret med hjälp av PT.
  • Snart kommer jag kunna erbjuda träning utan PT också, mer information kommer på hemsidan och Facebook när det blir aktuellt.
 • Erbjudande Träningspaket
  • Om du köper ett träningspaket- ett paket där du tränar för mig tio gånger - bjuder jag på två tester. Ett initialt test innan vi startar träningen, och ett avslutande test efter tionde gången -  vilket kommer göra det tydligt vad som förbättrats.
  • Träningspaketet passar dig som vill komma igång och vill lära dig mera om din kropp, vad som behövs jobbas mera mer för optimal utveckling och se en tydlig progress i den utvecklingen.
  • Kontakta mig om du är intresserad av ett träningspaket.

Om Konditionskontoret

Jag som driver Konditionskontoret heter Bengt Wallin och jag har under större delen av livet tränat, framförallt löpning och cykling - vilket har visat sig vara det bästa sättet att ha kontroll på min ansträningsastma. 
Då jag ofta får kämpa lite mera än en frisk person för att utföra samma prestation - både i form av träningsmängd och för att nå samma resultat - har sjukdomen även gett mig en del kunskap rörande mentala strategier för att övervinna hinder,  att inte ge upp utan fortsätta för att slutföra det man påbörjat.

Under 2017 gick jag en utbildning till att bli certifierad Endurance Personal Trainer, vilket innebär att jag har fått en god kunskap om hur kroppen fungerar, hur träning påverkar kroppen, och hur skador kan undvikas. Utbildningen - som är mycket gedigen - är riktad mot konditionsidrotter (löpning, cykling, simning, längdskidor) och tar upp saker som styrke- och rörlighetsträning, konditionstester och olika typer av analyser, träningsprogramupplägg, kost och nutrition, idrottspsykologi m.m m.m...
En utbildning som jag varmt kan rekommendera - kika vidare på www.konditionsidrott.se om du är nyfiken.

Anledningen till att jag valde att gå kursen var faktiskt på grund av att jag var skadad under en längre period och jag kände att jag behövde förstå kroppen och hur man ska träna för att hålla sig skadefri - ett mål som man nog kan säga är uppnått då 2018 hittills är mitt mest träningsintensiva år sedan 2011. Kroppen håller, träningen är (oftast) väldigt rolig och jag ser en tydlig positiv utvecklingskurva igen.

För närvarande är det Marathon som är passionen, och under 2018 slutfördes ett av målen - att ha gjort en Marathon Major. Detta innebär att springa New York, Chicago och Boston, samt London, Berlin och Tokyo.
Bilden visar när jag passerat mållinjen i Boston marathon och fått ta emot både marathonmedaljen och majorsmedaljen.

Läs mera om mina träningar och tävlingsresor på min blogg - länk nedan.

Att jag valde att starta Konditionskontoret är som vanligt som så mycket annat i livet - det ena ger det andra, ett tillfälle dyker upp och en idé tar form.
Mitt mål med Konditionskontoret är primärt att motivera och hjälpa dig som tränar så att träningen blir något som du längtar till. Men även höja din kunskap om din kropp och om träning så skador kan undvikas så långt som möjligt, vilket ju bidrar till en positiv utvecklingskurva...

Ser fram mot att träffa dig, tills dess -Må gott!

© Copyright Konditionskontoret / en del av Corriga AB